Luchtdichtheids meting

null

Wat is een blowerdoortest of luchtdichtheidstest?

Bij een blowerdoortest (luchtdichtheidstest) wordt de luchtdichtheid van uw woning of gebouw vastgesteld door haar bloot te stellen aan een over- en/of onderdruk van 50 Pa. Het volume lucht dat hierbij aan het gebouw ontsnapt of erin infiltreert, is dan een maat voor de luchtdichtheid. Hoe beter de luchtdichtheid van een gebouw, hoe minder sterk een ongecontroleerde ventilatie vat heeft op het gebouw. Ongecontroleerde ventilatie leidt tot onnodig warmteverlies. Dit kan gevisualiseerd worden door middel van een warmtebeeldcamera en/of rookstiften.

Waarom?

Hoe goed een woning of gebouw ook geïsoleerd is, door een scheur of spleet ontsnapt altijd lucht. En dus warmte. Omgekeerd kan kou en vocht ook het pand binnendringen. Luchtdichtheid is dus belangrijk voor de energiezuinigheid en het binnenklimaat. Maar hoe luchtdicht is een pand precies? Smart Energie brengt het gedetailleerd voor u in kaart met een luchtdichtheidsmeting.

Tijdens de luchtdichtheidsmeting, ook wel blowerdoortest genoemd, sluiten we alle ramen, deuren en ventilatieopeningen. We vervangen tijdelijk één deur door een zogenoemde blowerdoor. Hierin zit een ventilator en computergestuurde meetapparatuur voor luchtstroming. De ventilator zorgt voor een over- of onderdruk in het pand. De apparatuur meet de hoeveelheid ontsnappende of juist binnendringende lucht en berekent de exacte waarde.

Luchtdichtheidsmeting is niet verplicht, maar men kan ermee tot 15 E-peil punten mee winnen afhankelijk hoe luchtdicht u gebouw is.

null

Plaats

Nijverheidsstraat 68 , 1800 Vilvoorde
null

VAT

BE 0693.925.330